Koncert med Brahms Trio | opstandelseskirken.dk

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Brahms Trio

Dato
Lørdag d. 24. september 2022, kl. 15:00
Sted
Opstandelseskirken, Gymnasievej 2, 2620 Albertslund
Medvirkende
Det er aftalt at Ib er tilstede ved koncerten da CJM har friweekend
Pris
Gratis

Den internationale kendte Brahms Trio har gæstet byen før, og kommer nu hertil igen i et samarbejde med Opstandelseskirken (hvor koncerten afholdes) og Albertslund Bibliotek.

Kulturel- og kunstnerisk udveksling stopper ikke pga krig – som trioen selv er utrolig frustrerede over og opponerer imod.

Den russiske klavertrio har vundet flere priser verden over – Natalia Rubinstein er kammermusikprofessor på Moskva-konservatoriet og de to strygere har begge tidligere vundet Tjajkovskij-konkurrencen i deres hjemland. De er netop i gang med et stort indspilningsprojekt af de vigtigste russiske klavertrioer på Naxos International, og deres sidste bokssæt med fem cd’er fik hele fem hjerter i Politiken i en stor bagsideanmeldelse.

Denne lørdag eftermiddag spiller de Tjajkovskijs enestående trio i a-moll og Sjostakovitj’ klavertrio i e-moll, som han skrev til minde om sin meget nære ven Ivan Sollertinsky, som var død kort forinden. Trioen blev færdiggjort i 1944 og både krigens gru og vennens alt for tidlige død er stærkt repræsenteret i værket.

Natalie Rubinstein er trioens uformelle leder og hendes store anslag passer godt til Opstandelseskirkens flotte Steinway-flygel.

Koncerten varer små halvanden time incl. en lille pause – gratis adgang og et efterfølgende glas i Opstandelseskirken.